fbpx

Hotmelt Koli Bandı

Koli bantları günlük yaşamda hemen hemen her alanında kullanılabilen en temel araç gereçlerden biridir. Koli bandı ihtiyaç alanlarına uygun özelliklerde üretilir. Koli bandı çeşitleri arsında en yaygın kullanıma sahip olan hotmelt koli bandı, özel bir teknoloji olan hotmelt tutkalı ile üretilir.

Hotmelt, sıcak eriyik tutkal teknolojisi kullanımı ile elde edilen bir malzemedir. Yaklaşık 60 derece ısıya kadar dayanım gösteren hotmelt bant, el ile kolaylıkla koparılabilir. Yüzeye uygularken güçlü bir bastırma gerektirmeyen bant, genellikle şeffaf renkli ya da baskılı olarak üretilir. Hava değişimlerine karşı duyarlı olan hotmelt bantlar, uygun koşullarda saklandığında yaklaşık 3-4 yıl raf ömrüne sahiptir.

Hotmelt koli bandı genellikle koli, karton, kutu ve çuval gibi yüzeylerde kullanılır. Hotmelt koli bandı, piyasada kolayca bulunabilir ve uygun fiyatlı ürünlerdir. % 100 yerli üretim hotmelt bant markalarından biri olan Nugabant, tüketiciler tarafından oldukça beğenilen ve tercih edilen ürünler piyasaya sunar.

Hotmelt Koli Bantlarında Tüketici Etkisi

Hotmelt koli bantları renk, genişlik gibi belli standartlarda üretimin yanı sıra müşterinin ihtiyaçlarına uygun ölçülerde de üretilebilir. Üretimde kullanıcı deneyimini artıran en önemli unsur ise bant kalitesidir. Yüksek kalite standartlarında üretilen hotmelt bantlar, üstün performansı ile dikkat çeker. Tüketicilerin beklentilerine göre çeşitlendirilen hotmelt koli bantları özelliklerine, kalitesine göre fiyatlandırılır. Koli bandı fiyatları üreticiden de etkilenir. Markaların fiyat politikaları da ürün fiyatları üzerinde etkilidir.

Koli Bandı üreticileri fiyatlandırma sırasında; ürettikleri ürünlerde kullandıkları teknolojiler, işçilik ve üretim materyallerini dikkate alır. Her zaman stoklu çalışan üreticiler, standart ölçülerde ürünleri toptan şekilde satışa sunar. Günümüzde sadece standart ölçülerde satışa sunulan hotmelt koli bantlarının yanı sıra müşterilerin talep ve beklentileri doğrultusunda renkli ve baskılı olarak çeşitlenen bantlar da üretilebilir.

Özel baskılı koli bantlarının fiyatlarının belirlenmesinde, üretimde kullanılan materyaller dikkate alınır. Nugabant, en kaliteli baskı tekniklerini kullandığı ürünlerinde, uygun fiyat alternatifleri de sunar. Pratik kullanıma sahip ve uygun koli bandı ebat ve fiyatları ile tüketicileri buluşturur.

Hotmelt Koli Bantlarında Kaliteyi Belirleyen Unsurlar

Şeffaf renkli, kolay kullanım imkanı sunan gerilime ve basınca dayanaklı hotmelt koli bandı, istenen yüzeye kolayca yapışabilir. Uzun ömürlü, kaliteli ve ekonomik çözümler sunan bu bantlar, kopma ve yırtılmalara karşı dayanıklıdır. Hotmelt kolibandında kaliteyi belirleyen en önem unsurlar; üretimde kullanılan kaliteli malzemeler, özel teknikler ve sektörel tecrübedir. Yüksek kalite standartlarına sahip bantlarda kullanılan ham maddelerin kaliteli olması olmazsa olmazlardandır. Kaliteli baskı tekniklerinin kullanıldığı usta işçilikle üretilen bantlar, %100 müşteri memnuniyetini hedefler. Hotmelt koli bandının kalitesini oluşturan unsurlar ise şu şekildedir.

  • Kalınlık: Mil ya da mikron olarak ölçülen koli bandı kalınlığı, bandın dayanıklılığını ve taşıma kapasitesini belirler. Daha kalın koli bantları, ağır ürünlerin paketlenmesinde güven sağlar.
  • Yapışkan: Koli bandının yapışkanlığı, bandın yüzeydeki tutunmasını belirler. Kaliteli bir hotmelt koli bandı, yüzeye güçlü bir şekilde yapışır. Bandın yapışma kabiliyeti, malzemesine ve yapışkanının kalitesi ile doğru orantılıdır.
  • Çekmeye Dayanıklılık: Koli bandının çekme dayanıklılığı, bandın gerilebilme ve kopma direncini gösterir. Yüksek bir çekme dayanıklılığına sahip bantlar, daha fazla gerilebilir ve ağırlıkları daha iyi taşıyabilir.
  • Uzunluk ve Genişlik: Hotmelt koli bandı ebatları ürünün kalitesinde önemli bir rol üstlenir. Uzun bantlar, daha fazla kullanım sunar ve bandın kesilmesi gibi durumlar yaşanmaz. Yüzeylerin ihtiyaçlarına göre ölçülendirilen koli bandı ebatları, paketlerin daha güvenli bir şekilde kapatılmasını sağlar.
  • Renk: Hotmelt koli bantları şeffaf, farklı renklerde ve baskılı olarak üretilebilir. Bantların renk seçenekleri, işlevselliğini de gösterir. Renk kullanımı, bandın kalitesini de etkileyen unsurlardandır.
  • Uygulama Alanı: Koli bandı üretiminde, kullanılacak yüzeylerin özellikleri de göz önünde bulundurulur. Kullanım alanına uygun üretilen ürünler, kalite üzerinde etkilidir.
  • Marka: Güvenilir ve kurumsal tedarikçilerin ürettiği ürünler, kalite konusunda çok daha güvenilirdir.

Hotmelt Koli Bantlarının Kullanım Alanları

Isıya dayanıklı el ile kolayca koparılabilme özelliğine sahip hotmelt koli bantları, genellikle karton yüzeylerde kullanılır. Ürün standarttaki ürünler müşterilerimizin istekleri doğrultusunda istenen her ebatta üretilebilir. Bu özellikleri ile hotmelt bant, çeşitli endüstrilerde geniş bir kullanım alanı bulur. Bu bant çeşitleri özellikle ambalajlama sektöründe, hızlı ve güvenilir yapıştırma çözümleri sunması ile yaygın olarak kullanılır. Karton kutuların kapatılması ve paletlerin güvenli bir şekilde sarılmasında öne çıkan bantlar, kullanılacak yüzeylere göre çeşitlendirilir.

Hotmelt Koli Bantlarının Fiyatları

Hotmelt koli bandı farklı genişlik ve renklerde üretildiği için geniş bir ürün yelpazesi sunar. Ambalajlama işlemlerinin yanı sıra onarım işlerinde de kullanıma uygun olan bantların fiyatları da bazı kriterlere göre değişir. Koli bant fiyatları; ürünün kullanım alanı, üretim malzemesi, genişliği, uzunluğu ve üzerinde baskı olup olmamasına bağlı olarak farklılık gösterir.

Kullanım alanlarına göre çeşitli baskı, renk ve boyut seçenekleri sunan koli bantları fiyatları da üretimde kullanılan malzemelere, bant özelliklerine ve işçiliğe göre değişir. Bant çeşitleri ve bant fiyatları markadan markaya farklılık gösterir. Nugabant tarafından farklı kullanım alanlarına çözüm üretmek üzere üretilen bantlar, niteliklerine göre fiyat seçenekleri sunar.

Hotmelt Koli Bantlarının Çeşitleri ve Renk Seçenekleri

Bireysel ve kurumsal olarak kullanımı oldukça geniş olan hotmelt koli bantları, renk ve özellikleri ile birbirinden ayrılır.  Koli bantları ile ambalajlama, paketleme, sabitleme gibi çeşitli işlerinize çözümler üretebilirsiniz. Genellikle şeffaf renkli üretilen hotmelt koli bantları kahverengi, sarı, mavi, kırmızı ve beyaz gibi renk seçenekleri ile kullanım alanlarına uygun özellikler taşır.

Şeffaf ve kahverengi koli bantları taşımacılık sektöründe ve ambalajlamada yaygın olarak kullanılan ürünlerdir. Her renk, kullanım alanına uygun özellikler taşır. Hotmelt bantlarda kullanılan renkler ve kullanım alanlarına örnekler;

  • Mavi koli bandı; denizcilik, havacılık ya da lojistik sektörlerinde yaygın olarak kullanılır.
  • Yeşil koli bandı; geri dönüşüm ürünlerinin ambalajlamasında genellikle yeşil renkli koli bantları tercih edilir. Aynı zamanda ürün işaretlemede de kullanılır.
  • Kırmızı koli bandı; acil durum alanlarında ya da hassas ürün işaretlemede kullanılır.
  • Sarı koli bandı; dikkat gerektiren yüzeylerde kullanılır.
  • Siyah koli bandı; özel ürünleri işaretlemede kullanılır.
  • Beyaz koli bandı; kırtasiye sektörü başta olmak üzere, ofis ve ev kullanımlarında tercih edilir.

Farklı özelliklerde ve malzemelere üretilen hotmelt bantlar, üretim materyallerine göre de ayrılır.

Hotmelt Koli Bantlarında Hızlı Kargolama

Evlerde ve işyerlerinde kullanıma uygun olan yüksek yapışma gücü gösteren hotmelt koli bantları, çeşitli renk ve özellikleri ile ihtiyaçlara en uygun çözümleri sunar. Müşterilerin istediği ölçü ve renkte, marka logolu olacak şekilde baskılı olarak üretilebilir. Şeffaf bantlardan kırmızı, sarı, yeşil renkli bantlara, kullanım alanlarına uygun olacak şekilde üretilir.

Kolileri kapatırken, verimliliği artırmak üzere geliştirilen hotmelt koli bantları, paketleme süreçlerini hızlandırır. Daha güvenilir ve hızlı bir alışveriş yapabilmeniz için güvenilir üreticilerin ürünlerine yönelmenizde yarar var. Böylece ihtiyacınız olan en kaliteli ürüne en hızlı kargolama avantajı ile ulaşabilirsiniz. Beklentilerinize göre gerekli testlerinden geçerek hazırlanan ürünler, kurumsal bir firma tarafından en hızlı şekilde size ulaştırılır.

Satın almak istediğiniz hotmelt koli bandı ebat seçeneklerini ve adedini belirledikten sonra tek yapmanız gereken en uygun ödeme seçeneğini belirleyip alışverişinizi tamamlamaktır.

Hotmelt koli bandı hakkında daha geniş bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Nugabant ürünlerini hemen şimdi buradan sipariş verebilirsiniz.